Uganda med dansk rejseleder
VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Uganda med dansk rejseleder

På denne fantastiske tur gennem højdepunkterne af frodige Uganda vil mødet med vores nærmeste slægtninge - gorillaerne og chimpanserne - forandre dig for altid!

Afrejse den 4. februar 2025

Højdepunkter på rejsen

  • Safari i bil, i båd og til fods i frodige Uganda med den venlige befolkning
  • Safari på søen og i den smukke nationalpark omkring Lake Mburo
  • Gorilla-trekking i den tætte bjergregnskov i Bwindi Impenetrable Forest
  • Bådsafari på Kazinga-kanalen i den dyrerige Queen Elizabeth-nationalpark
  • Chimpanse-trekking i Kibale-skovens frodige lavlandsregnskov

Uganda er et uendeligt smukt og frodigt land med en meget varieret natur og et imponerende dyreliv. På denne tur kommer du til at besøge fire af landets bedste og mest berømte nationalparker, nemlig Lake Mburo, Bwindi Impenetrable Forest, Queen Elizabeth og Kibale.

Oplev Bwindi Impenetrable Forests vilde bjerggorillaer

På turens første stop i Lake Mburo-nationalparken skal du på safari i bil på savannen og i båd på den smukke sø. I Bwindi Impenetrable Forest har du muligheden for at komme helt tæt på en gruppe vilde bjerggorillaer, som er blevet tilvænnet menneskers tilstedeværelse uden at det forstyrrer deres naturlige adfærd.

Queen Elizabeth National Parks imponerende fugleliv

Senere på turen kan du også nyde en fredfyldt sejlads på Kazinga-kanalen i Queen Elizabeth-nationalparken, hvor du kommer tæt på nogle af de helt store dyr, og hvor fuglelivet er dybt imponerende.

Besøg menneskets nærmeste slægtning: chimpansen

Parken er nok også Ugandas bedste til klassisk bilsafari, da den rummer en tæt og yderst varieret bestand af storvildt. På turens sidste destination i Kibale Forest-nationalparken skal du ind og besøge vores nærmeste slægtning, chimpansen, der er almindelig her, hvor nogle lokale flokke er tilvænnet at give ”audiens”.

En oplevelse for livet

Dette er en vidunderlig rejse med stor variation i aktiviteter og oplevelser – en rejse du aldrig vil glemme. Du vil komme omkring nogle af Ugandas absolutte højdepunkter og opleve landets fantastiske dyreliv.

Praktisk information

Prisen er baseret på 4 deltagere i safaribilen. Rabat er muligt ved flere deltagere, og tillæg ved færre deltagere.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Danmark - Entebbe

I flyver klokken 08:15 fra København, med et flyskift i Bruxelles undervejs.  Herfra direkte videre til Entebbe med ankomst klokken 20:45.

Efter at have klaret indrejseformaliteterne, bliver I modtaget af en lokal repræsentant fra Safari Eksperten, som kører jer til jeres guesthouse hvor I indkvarteres for natten. Overnatning på Papyrus Guesthouse, et lille hyggeligt guesthouse med blot 9 værelser som er beliggende blot 15 min. kørsel fra lufthavnen. Morgenmad inkluderet.

Dag 2: Entebbe - Lake Mburu

Efter tidlig morgenmad forlader vi Entebbe og kører mod Lake Mburo nationalparken. Køreturen til Lake Mburo er fantastisk flot, med meget varierede landskaber fra tæt vegetation til græssletter, hvor man også kan se det specielle Ankole kvæg med de imponerende horn.

Ankomst til Lake Mburo ved frokosttid, og om eftermiddagen er der sejltur på søen.

Det er rigtig fint at se landskabet og det rige dyreliv på et par timers sejltur.

Middag og overnatning på Rwakobo Rock Lodge.

Dag 3: Lake Mburu - Bwindi

Morgen safari i Lake Mburo, eller evt. walking safari. Lake Mburo er en af de få parker, hvor det er tilladt at tage på safari til fods med en erfaren guide. Parken har en stor variation i dyreliv, selv om man ikke kan opleve løver. Der er rigtig fine bestande af Rotchilds giraf, Burchells zebra og den store eland antilope. På turen vil dyrespor og -afføring fortælle jer hvilke dyr, der har passeret jeres vej – en spændende og anderledes måde at opleve savannen på. Der vil også være fokus på nogle af de små dyr samt plantelivet i området.

Efter morgenens safariaktiviteter køres mod et af turens højdepunkter, Bwindi National Park og de fantastiske bjerggorillaer.

Middag og overnatning på Mahogany Springs Lodge

Dag 4: Bwindi

Denne dag vil sandsynligvis være højdepunktet på rejsen, hvor I skal på gorilla tracking i nationalparken i Bwindi Impenetrable Forest. Den flok bjerggorillaer som I vil lede efter, er vant til og tolererer mennesker omkring sig for en kort stund hver dag.

Jeres vandring vil være spændende og foregå ad små stier og gennem tæt bevoksning inden I når frem til gorillaernes tilholdssted. Det er en følelsesbetonet og yderst spændende oplevelse at opholde sig blandt gorillaerne.

Efter mødet kører I tilbage til lodgen for at absorbere de store indtryk og restituere de måske ømme ben.  Det er ikke til at sige, hvornår I er tilbage, da turen op til gorillaerne og retur kan tage fra et par timer til mere end halvdelen af dagen.

Sidst på eftermiddagen er der besøg på ”Ride 4 a Woman Project”, hvor lokale kvinder lærer forskellige håndværk eller andre færdigheder, og kan på den måde få skabt en god tilværelse både for sig selv og familien.

Overnatning på Mahogany Springs Lodge med helpension inkluderet.

Dag 5: Bwindi - Queen Elizabeth National Park

Efter morgenmad er det tid til at forlade Bwindi og turen fortsætter mod endnu et højdepunkt, nemlig Queen Elizabeth National Park. Det er en meget smuk køretur gennem frodige og kuperede landskaber.

Der køres safari i den del af parken der hedder Ishasha. Her er der gode muligheder for at opleve de træklatrende løver.

Middag og overnatning på Park View Safari Lodge.

Dag 6: Queen Elizabeth National Park

Efter tidlig morgenmad skal I på tur i nationalparken. Sammen med den erfarne guide, vil I køre på safari i søgen efter parkens rige dyreliv med meget storvildt.

Parken, der er opkaldt efter den britiske dronning, er nok den mest afvekslende i Uganda hvad angår såvel landskab som vegetation, og rummer da også ualmindeligt mange forskellige arter af pattedyr og fugle, hvoraf der af sidstnævnte findes over imponerende 550 arter. Parken, der ligger knap 500 km vest for hovedstaden Kampala, grænser mod vest op til Congos grænse og Lake Edward, der er forbundet med Lake George i øst gennem Kazinga-kanalen. Denne brede kanal, der snor sig gennem parken, udgør sammen med søerne en permanent vandressource, der understøtter at parken kan have en stor og varieret bestand af storvildt og masser af fugle.

På savannen ses mange antiloper, specielt af den lokalt almindelige Uganda kob og vandbukke, og her er en god bestand af løver, leoparder, hyæner og det store vildsvin med det lidet flatterende danske navn, gigantskovsvin. Løverne ses oftest i den sydlige del af parken, som er et af de relativt få steder hvor de hyppigt klatrer i træer, mens leoparder og skovsvinene er mest almindelige i den nordvestligste del.

Elefanter kan ses overalt, men på sydsiden af Kazinga-kanalen hænder det, at den mindre skovelefant med de runde ører og stødtænderne tættere ind til snablen, dukker op. Disse hører til i de store Congoskove i Centralafrika, men kan altså engang imellem ses her og i skovene lidt mod nord, bl.a. Kibale-skoven.

I klart vejr og når skyerne slipper toppen af Ruwenzori-bjergene, er der en smuk udsigt til disse over 5 km høje og ofte sneklædte tinder, især fra den nordlige del af parken ved Lake Edward.

Om eftermiddagen er der sejltur på Kazinga kanalen af ca. 3 timers varighed. Her vil man opleve masser af flodheste, korkodiller, bøfler, elefanter samt et imponerende fugleliv inkl. fiskeørne, hejrer, isfugle med meget mere.

Middag og overnatning på Park View Safari Lodge.

Dag 7: Queen Elizabeth – Kibale Forest

Efter et godt morgenmåltid forlader I lodgen for at køre mod Kibale. Turen dertil er utrolig smuk, hvor I passerer teplantager og grønne vulkanske landskaber, som virkelig kendetegner Uganda.

I ankommer til Kibale Guest Cottages  i tid til en sen frokost på lodgen.

Om eftermiddagen besøges Bigodi Swamp. Resten af dagen til fri disposition.

Middag og overnatning på Kibale Guest Cottages.

Dag 8: Kibale Forest – Entebbe - Hjemrejse

Efter morgenmaden, tager den erfarne guide jer på chimpansevandring om morgenen – en skøn vandring i den frodige lavlandsregnskov, hvor man vil have mulighed for næsten at stå ansigt til ansigt med vor nærmeste slægtning, chimpansen.

Kun omkring et par procent skiller menneskets arvemasse fra chimpansen, der dermed er vores nærmeste nulevende slægtning, men tæt fulgt af Afrikas anden menneskeabe, gorillaen.

Faktisk er chimpansen tættere beslægtet med mennesket end med gorillaen. Chimpansen er den mest temperamentsfulde af de to aber – måske fordi den ligner mennesket mere!

Der findes to arter af chimpanser, den almindelige chimpanse og dværgchimpansen, der også kaldes bonoboen. Sidstnævnte lever i Centralafrika syd for Congofloden i svært tilgængelige områder. Den almindelige chimpanse har en større udbredelse nord for Congofloden, nemlig fra det vestlige Tanzania og Uganda over Centralafrika og helt til Vestafrika. Det er denne art man kan opsøge i naturen i Uganda, som er en enestående og rørende oplevelse.

Det er dyrt at købe en tilladelse til chimpanse-trekking og endnu dyrere for gorilla-trekking. De høje priser skyldes ikke alene reglen om udbud og efterspørgsel. Det er også en yderst langvarig, tålmodighedskrævende og dyr opgave at tilvænne vildtlevende menneskeaber vores tilstedeværelse i deres midte, da de fra naturens side er meget frygtsomme. Det er ikke sandsynligt at møde chimpanser eller gorillaer i naturen, der ikke har været gennem en lang habitueringsproces.

Denne proces kræver, at lokale eksperter fra parkerne opsøger den samme familiegruppe hver eneste dag året rundt, den første lange tid blot for at opholde sig i nærheden uden at se dyrene. Efter lang tid på denne måde, hvor eksperterne bl.a. ”snakker” med aberne, kan der langsomt skabes øjenkontakt og senere nærkontakt. Først når dyrene er blevet helt trygge ved dette, er det tid til at tage enkelte fremmede ind til familiegruppen på forsøgsbasis. Når dette stadie fungerer,  kan der sælges ture til chimpanseflokken, men kun én tur dagligt for 6-8 personer og med maksimalt en times ophold sammen med aberne.

Tidshorisonten for hele habitueringsprocessen er typisk 2-3 år for en enkelt familiegruppe, og med tiden, samt i takt med den stigende efterspørgsel, øges antallet af habituerede grupper, hvilket samtidig øger overvågningen for potentielt krybskytteri o.l.

Zoologen Jane Goodall´s banebrydende forskningsarbejde, bl.a. gennem ca. 50 år i Gombe Stream National Park i Tanzania, har bl.a. dannet grundlag for den viden, der skal til for at kunne opholde

sig i en chimpanseflok uden væsentlige forstyrrelser af deres dagligdag. Senere har hendes arbejde og rådgivning, inkl. fra medarbejdere på det oprettede Jane Goodall Institute, bidraget i adskillige lande til viden om og beskyttelsen af vilde chimpanser, der er truet i mange områder, samt til naturbevarelse i det hele taget.

Efter besøget hos vores nærmeste slægtninge, nyder I en frokost før turen går videre til Entebbe. Flyet mod Amsterdam afgår kl. 23.30.

Dag 9: Hjemkomst

Ankomst Amsterdam kl. 06.00 og efter flyskift er der afgang mod København kl. 07.45 med ankomst kl. 09.10.

 

Dag 10: Hjemkomst

Ankomst til Danmark i løbet af morgenen eller formiddagen.

Indkvarteringer på rejsen

 


Prisen inkluderer:

  • Danmark - Entebbe t/r
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • Modtagelse i lufthavnen og transfers i Entebbe
  • 1 overnatning på Papyrus Guest House inkl. morgenmad
  • 1 overnatning på Kwakobo Rock Lodge med fuldpension
  • 2 overnatninger på Mahogany Springs Lodge med fuldpension
  • 2 overnatninger på Mweya Safari Lodge med fuldpension
  • 1 overnatning på Kibale Guest Cottages med fuldpension
  • Safarikørsel som beskrevet i 4x4 safaribil med dansktalende rejseleder 
  • Chimpanse permit (værdi: USD 150,- pr. person)
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:

  • Gorilla Permit USD 750,- pr. person
  • Drikkevarer og drikkepenge
  • Ikke nævnte måltider
  • Vaccinationer
  • Visum til Uganda USD 50,-
  • Rejse & afbestillingsforsikring
  • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79,- pr. person
  • Alt som ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer”
  • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m