VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Botswana Untouched

Oplev Botswanas fineste nationalparker fra en veludrustet 4x4-bil og med en dygtig og vidende professionel lokal guide. En fantastisk safari med masser af vildt og spændende oplevelser undervejs og med ophold i komfortable lodges og camps.

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev giraffer, elefanter, zebraer og løver i Moremi-vildtreservatet Game Reserve
 • Det enestående Okavango-delta, hvor det klare vand løber ud i sandet. Sejltur i mokoro
 • Chobe National Park, hvor især de mange elefanter sætter dagsordenen
 • Bådtur på Chobe-floden og walking-safari nær floden
 • Imponerende Victoria Falls, der er et af verdens største vandfald

Denne vidunderlige rejse går gennem to fantastiske lande. Den starter i Botswana og slutter i Zimbabwe, men hovedparten af rejsen foregår i Botswanas smukke reservater og nationalparker, hvor I mærker naturen på tætteste hold. Botswana har noget af Afrikas mest eksklusive vildnis. Safarien vil fylde jer med indtryk og byder desuden på masser af spændende game-drives. Rejsen slutter ved et af verdens største vandfald, det imponerende Victoria Falls.

Det unikke Okavango-delta

Oplev Okavango deltaet fra en såkaldt mokoro, en traditionel kano som glider lydløst gennem deltaets vandveje. I skal også besøge de vildtrige områder i Moremi-reservatet og den private Khwai-koncession ved Okavango-deltaet. Selve deltaet er et af verdens mest unikke vildtområder. Det er verdens største indlands floddelta, hvor den store Okavango-flod ikke løber ud i havet, men i stedet opsluges af Kalahari-ørkenen i en labyrint af vandveje. I dette varierede vådområde, med talrige små øer og store sivområder, finder man et fascinerende og mangfoldigt dyreliv, som skal opleves både om dagen og efter mørkets frembrud.

Chobe-floden og Afrikas tætteste bestand af elefanter

Undervejs besøges Chobe-floden og nationalparken, hvor man blandt andet kan opleve Afrikas tætteste bestand af elefanter, som søger ned til den livgivende flod for at drikke. Chobe National Park og det rige dyreliv skal udforskes både med safarikørsel i parken og med sejltur på Chobefloden, hvor både land- og vandbaserede dyr kan ses på nærmeste hold.

Fantastiske Victoria Falls

Turen slutter med nogle dage ved et af verdens mest imponerende vandfald, Victoria Falls. Her er der sunset cruise på floden, guidet tur ved faldene, samt tid på egen hånd, hvor man bl.a.  kan lade adrenalinet få frit løb og deltage i nogle af de mange aktiviteter, som området tilbyder, som f.eks. helikoptertur over vandfaldene, bungee jumping og whitewater rafting. Man kan også tage det lidt mere med ro og besøge det lokale marked eller en lokal landsby.

Safaribil med gode pladser

Ved en fyldt afgang med 12 deltagere køres der i en stor 4x4-safaribil. Guiden sørger for, at der roteres sæde, således at sol og vind fordeles lige, da der ikke er vinduesplads til alle. 

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark om eftermiddagen med et flyskift i Europa og Johannesburg, inden I flyver videre til Maun i Botswana.

Mad og drikkevarer er naturligvis inkluderet under flyrejsen.

Dag 2: Ankomst til Maun, Botswana

Ved ankomsten til Maun lufthavn først på eftermiddagen bliver I mødt af en guide og kørt til jeres lodge i den lille ganske charmerende by Maun, som er Botswanas "safari hovedstad". Navnet Maun kommer fra San sproget og ordet "maung", som betyder stedet med de korte siv. Resten af dagen er til fri disposition. Enten afslapning ved lodgens swimming-pool, men der er også mulighed for at booke et "sunset cruise" på Thamalakane floden eller en flyvetur ud over Okavango deltaet. Middag på egen hånd, enten på lodgen eller på en af de mange restauranter i byen.

Dag 3: Maun til Greater Moremi Game Reserve

Efter morgenmad kommer lokale Botswana guider til hotellet i Maun og tager jer med på en kort køretur til en lille anløbsplads, hvor mokoro'erne venter. Oprindeligt var mokoroer udhulede træstammer, men i dag er kanoerne lavet af glasfiber. Det er en helt fantastisk oplevelse at sejle lige så stille igennem de mange små vandveje i  det enorme Okavangodelta og opleve den rige og frodige vegetation samt forskellige fugle og vildt langs vandet. Efter den spændende sejltur køres videre til vores camp. Campen ligger i en privatejet koncession i den såkaldte Greater Moremi Region, og er ejet af den lokale Khwai-befolkning, som er fra udkanten af selve deltaet. Khwai-koncessionen er kendt for sin store koncentration af dyr og byder på fantastisk safari.

Overnatning på Bedouin Camp (eller lignende) med helpension. Efter aftensmaden er der "night game drive", hvor man efter mørkets frembrud vil kunne opleve de nataktive dyr, som man meget sjældent ser om dagen.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 100 km

Dag 4: Khwai og Moremi Game Reserve

Morgener er magiske i Afrika. Det er endnu køligt, og I vil føle jer friske efter en god nats søvn. Efter et solidt morgenmåltid er I klar til igen at begive jer ud på eventyr i bushen. Denne dag skal I opleve det berømte Moremi Game Reserve. Hele dagen vil gå med spændende safari, hvor I som tilskuere på første række for alvor kan opleve den afrikanske bush, hvor rovdyrene hersker. Her er det de stærkeste, hurtigste, snedigste dyr, eller dem der kan forsvinde i mængden, som overlever.

Moremi Game Reserve er kendt for at være et af de smukkeste og mest varierede reservater i Afrika, og har en imponerende mangfoldighed af både planter og dyr. En femtedel af reservatet er delta, og der er en bred vifte af levesteder for vildtet. Akacieskove, flodsletter, rørskove, laguner, helårlige vådområder, mopane skov samt tør græssavanne er del af den varierede vegetation i Moremi. Denne dag udforskes primært den vestlige del af Moremi

Overnatning på Khwai Bedouin Camp (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 150 km

Dag 5: Moremi Game Reserve og Okavango deltaet

Endnu en spændende dag venter, og I har hele dagen til at udforske det berømte Moremi vildtreservat, som er kendt som et af Afrikas smukkeste og mest varierede reservater med en imponerende høj koncentration af vildt og med en stor diversitet i både plante- og dyreliv. Ca. 20% af Okavango deltaet ligger i Moremi. Der vil være masser af tid til at suge de mange indtryk ind, og midt på dagen gøres holdt på et passende sted, hvor den medbragte picnic frokost indtages.

Dagens distance ca. 120 km. Ophold på Bedouin Bush Camp (eller lignende) med helpension

Dag 6: Khwai til Chobe National Park

Tidligt op, da denne dag vil blive safariens længste dag. Det er ikke fordi der skal tilbagelægges en meget lang distance, men kørsel på de små veje i nationalparkerne tager tid. Fra Greater Moremi går turen gennem både Savuti og Chobe nationalparkerne til Kasane, en by som er beliggende direkte ud til Chobe-floden. Der vil naturligvis blive holdt pauser undervejs, og der er også tid til et godt stop ved frokostid, hvor den medbragte picnic frokost bliver indtaget.

Overnatning på Chobe Safari Lodge (eller lignende) med helpension.

Dagens distance ca. 165 km

Dag 7: Chobe National Park

Denne dag starter med en spændende safarikørsel i Chobe. En nationalpark med mange forskellige arter af storvildt, men ikke mindst kan man prale af at have Afrikas højeste koncentration af elefanter. Om eftermiddagen er der safari fra båd på Chobe fldoen, hvor I kan nyde synet af elefanter, flodheste, krokodiller samt et meget rigt fugleliv, som I får mulighed for at opleve på ganske nært hold. Sejlturen varer til solnedgang, og det er en fantastisk oplevelse at se solen gå ned i disse spektakulære omgivelser.

Overnatning på Chobe Safari Lodge (eller lignende) med halvpension. (Frokost for egen regning)

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 100 km

Dag 8: Chobe National Park - Victoria Falls

Efter morgenmaden forlader I Chobe National Park, og kører til Victoria Falls. Her vil I komme på en guidet tur til Victoria-vandfaldet, der er et imponerende syn og en stor oplevelse uanset årstid. Den lokale Kololo stamme kalder faldet for "Mosi oa Tunya" som betyder "røgen der tordner". Voldsomme mængder vand vælter over 100 meter ned i slugten fra det 1,6 km brede fald. I forårsmånederne er der markant mere vand i faldet end om efteråret. Om eftermiddagen er der "sunset cruise" på den mægtige Zambezi flod. 

Overnatning på A'Zambezi River Lodge med halvpension (eller lignende). Middag for egen regning.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 90 km

Dag 9: Victoria Falls

Hele dagen er til fri disposition ved Victoria Falls. Man kan booke et væld af alt fra adrenalinpumpende aktiviteter som bungyjump fra Victoria Falls Bridge og white river rafting på Zambezi-flodens nedre løb, tur i helikopter over faldene, til mere rolige oplevelser som bådtur på Zambezi, lystfiskeri, safari på hesteryg,en cykeltur eller et besøg i en lokal landsby. En anden mulighed kunne være et besøg på markedet. Jeres guide er naturligvis behjælpelig med at bestille ekstra aktiviteter.

Man kan også blot slappe af i de hyggelige og rolige omgivelser ved lodgen, eller gå på opdagelse i den lille by, Victoria Falls.

Om aftenen er der middag i The Boma Place, hvor I skal smage afrikanske specialiteter og opleve sang og dans.

Overnatning på A'Zambezi River Lodge (eller lignende) med morgenmad. (Frokost for egen regning)

Dag 10: Hjemrejse

Efter morgenmaden vil I blive hentet af en chauffør, og kørt til lufthavnen i tide for jeres afrejse. Hjemrejsen foregår via Johannesburg og en storby i Europa.

Dag 11: Ankomst Danmark

Efter et flyskift i Europa, ankommer I til Danmark først på dagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse som beskrevet
 • Lufthavnsskatter -og afgifter
 • Lodge Safari i Botswana og Victoria Falls, Zimbabwe
 • Game drives og kørsel i 4x4 fuldt udrustet safarikøretøj 
 • Måltider og aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Guidet tur ved Victoria Falls
 • Entré til de nationalparker og reservater der besøges på rejsen
 • Erfaren, engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Visum ved indrejse til Zimbabwe og evt. Zambia
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring 
 • Valgfrie aktiviteter ved Victoria Falls
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i inkl.
 • Drikkepenge
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 5.750,-
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt som ikke fremgår af "prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Priserne er baseret på lavest mulige bookingklasse og valutakurser pr. 15.09.2020. Vi tager forbehold for ledige bookingklasser samt udsving i valutakurserne

Rejsen gennemføres ved min. 4 og max. 12 deltagere. 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m