VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Det bedste af Tanganyika

Afrejse fra Danmark hver søndag!

Oplev fantastiske landskaber og masser af vilde dyr i Serengeti nationalpark, Tarangire nationalpark og ved Ngorongoro krateret.

Højdepunkter på rejsen

 • Pragtfulde Tarangire nationalpark
 • Lake Manyara nationalparken med det rige fugleliv
 • Ngorongoro krateret – med måske Afrikas tætteste bestand af store pattedyr
 • Verdens mest filmede nationalpark Serengeti med ”de endeløse græssletter”
 • Meget god chance for at opleve The Big Five

Oplev det enestående Ngorongoro krater

Ngorongoro krateret regnes for at have verdens tætteste bestand af store pattedyr, hvilket bl.a. skyldes, at der findes ferskvand her året rundt. Krateret bliver ofte betegnet som en slags Noahs Ark, selvom dyrene frit vandrer ud og ind af det.

Verdens mest filmede nationalpark

Serengeti nationalpark er hjem for de vilde dyr, som vi typisk forbinder med Afrika. Nationalparken dækker over et næsten endeløst ocean af græs med store dyreflokke – det er måske den natur, som de fleste forbinder med den klassiske Afrika safari, selvom busk- og træsavannen faktisk dækker en meget større del af kontinentet. Utallige TV-udsendelser fra området må holdes ansvarlige for dette. 

Ved en safarioplevelse i Serengeti er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold og med godt udsyn. Det er bestemt oplevelsen værd og absolut ikke en tilfældighed, at Serengeti er verdens mest filmede nationalpark.

Tarangire nationalpark

Nationalparken med de mange og kæmpestore baobabtræer, en meget stor diversitet i vildtet. Tarangire floden og dens sumpområder tiltrækker tusindvis af dyr, som i den tørre tid har svært ved at finde vand andre steder. De mest talrige vildtarter er elefant, bøffel, kudu, oryx, gnu, eland og zebra, men der er gode chancer for også at se leopard og hyæne.

Tilbage til begyndelsen

Under denne spændende safarirejse besøges også Olduvai museet, hvis tema er menneskets tidlige forfædre, idet mange af de vigtigste og ældste fund er gjort i området. Det er uden tvivl en fascinerende oplevelse, som næppe bliver glemt.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Der er naturligvis fuld forplejning under turen, samt mulighed for underholdning og gratis drikkevarer.

Dag 2: Tarangire nationalpark

I lander i Kilimanjaro lufthavnen først på morgenen, hvor I efter pas- og toldkontrol bliver modtaget af jeres guide/chauffør for de kommende dage. Herefter går turen i den veludrustede 4x4 safaribil til Arusha og derfra videre mod Tarangire nationalparken , hvor I efter frokosten om eftermiddagen vil opleve den første safarikørsel på  jeres rejse.  

Ud over elefanter kan størstedelen af det klassiske storvildt ses i parken, der har en fin bestand af giraffer, bøfler, zebraer, gnuer og flere arter af antiloper, mens alle de store rovdyr med lidt held også kan ses. Og så er parken jo også berømt for de kæmpestore baobabtræer, som danner en helt særlig kulisse for det rige dyreliv.

Middag og overnatning på Maramboi Tented Camp.

Dag 3: Lake Manyara og Karatu

Om morgenen er der mulighed for en tidlig vandretur ved Maramboi inden der køres mod Karatu. Første stop er  Lake Manyara nationalpark, som er kendt for sine træklatrende løver og rige fugleliv bl.a. af flamingoer, og efter safari i Lake Manyara køres videre op  over den store forkastning i Great Rift Valley mod den lille by Karatu, hvortil I  ankommer til en sen frokost for jeres indkvartering for natten, Ngorongoro Farm House.

Eftermiddagen kan nydes med en gåtur rundt på kaffeplantagen, hvor der også dyrkes en række forskellige grøntsager eller med et besøg på det lokale marked.

Overnatning på Ngorongoro Farm House inkl. helpension

Dag 4: Serengeti

I dag køres mod verdens mest kendte nationalpark, Serengeti, gennem Ngorongoro højlandet og via Olduvai museet, hvis tema er menneskets tidlige forfædre, idet mange af de vigtigste og ældste fund er gjort i området.

Ved ankomsten til Serengeti kan de første game drives på de åbne sletter nydes inden turen går til jeres indkvartering for de kommende to nætter på Serengeti Kati Kati Tented Camp, beliggende centralt i Serengeti nationalpark.

Overnatning på Serengeti Kati Kati Tented Camp inkl. fuldpension (morgenmad, frokost og aftensmad).

Dag 5: Serengeti

Hele dagen nydes i Serengeti med morgen- og eftermiddags game drives, hvor der er gode muligheder for at spotte Afrikas klassiske storvildt. Der er også mulighed for at tilkøbe en tur i varmluftballon (skal bestilles i god tid inden afrejse)

Serengeti har en enestående bestand af store rovdyr, der ofte holder til på og omkring de mange blødt afrundede klippefremspring på græssavannen, de såkaldte kopjes eller koppies, og under træernes skygge langs vandløb og floder. Løver og plettede hyæner ses hyppigt, mens geparden og leoparden også bliver set på langt de fleste safarier. Der findes også masser af andet storvildt med bl.a. elefanter, flodheste, bøfler, giraffer og masser af antiloper og gazeller. Det sorte næsehorn har også et par små bestande i hhv. den nordlige og sydvestlige del af parken, men de er svære at finde i de store områder.

Overnatning på Serengeti Kati Kati Tented Camp inkl. fuld pension

Dag 6: Ngorongoro krateret

Efter morgenmad køres til det legendariske Ngorongoro krater. Ved ankomst køres der ad den stejle vej ned i krateret, hvor der vil være rig lejlighed til at opleve dyrelivet på de store græssletter på kraterets bund. ”The Big Five” lever her i Ngorongoro, og krateret er et af Østafrikas absolut bedste steder at se det sorte næsehorn, mens geparder også ses ofte på den flade åbne kraterbund. Picnic frokost i krateret. Sidst på eftermiddagen køres op fra krateret og videre til Karatu.

Middag og overnatning på Ngorongoro Farm House.

Dag 7: Ngorongoro - Arusha - Fly mod Danmark

Efter morgenmaden køres tilbage til Arusha, hvor frokosten nydes på en lokal restaurant.

Herefter går turen tilbage Kilimanjaro lufthavnen for jeres fly mod Danmark eller evt. videre til Zanzibar for nogle dages afslappende badeferie.

Dag 8: Ankomst Danmark

Ankomst til Danmark sidst på formiddagen.

Indkvarteringer på rejsen

 


Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra København/Billund - Kilimanjaro t/r
 • Alle flyskatter og afgifter
 • Safariindkvartering med alle måltider som beskrevet
 • Safarikørsel og aktiviteter som beskrevet
 • Engelsktalende guide, chauffør og lokale guider
 • Alle lufthavntransfers 

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- pr. person). Ønskes visumassistance DKK 1.000,- pr. person inkl. visumpris
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79,- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer”
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m