Kenya med dansk rejseleder
VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Kenya med dansk rejseleder

Denne safari bringer dig til fantastiske Kenya, hvor du bliver beriget med et unikt dyreliv og meget varierende naturscenerier af højeste karat – og dette på begge sider af Ækvator.

Afrejse den 26. januar 2025

Højdepunkter på denne rejse

 • Meget varierede landskaber med alle de klassiske dyr og en række specialiteter
 • Samburu og Buffalo Springs-reservaternes vidunderlige busksavanne
 • Frodige skove set fra et trætop hotel i Aberdares-højlandet
 • Lake Naivasha med de mange flodheste og et varieret fugleliv
 • Slut af med nogle oplevelsesrige dage på Masai Maras dyrerige græssavanne

På denne safari er der inkluderet hele fire af Kenyas mest vidunderlige og vidt forskellige safariområder. Du får dermed et fantastisk indblik i, hvor utroligt varierede Kenyas landskaber og natur er, samt hvor rigt og forskelligartet et dyreliv denne natur rummer.

Frodige Aberdare og skønheden Samburu

Når du lander i Nairobi går turen mod det smukke og frodige Aberdare-højland, hvor der er tid til afslapning ovenpå flyrejsen. Fra Aberdares går turen mod nord til det barske, men evigt smukke Samburu, før turen går videre til den tætte Aberdare Country Club og eftermiddagssafari i privat vildtreservat.

Oplevelser i Rift Valley og magiske Masai Mara

I Rift Valley oplever du Naivasha-søen med et rigt fuglelive og masser af flodheste. Safarieventyret slutter i magiske Masai Mara, Kenyas del af Serengeti-økosystemet, hvor oplevelsen af Karen Blixens elskede Kenya for alvor udspiller sig.

Gode indkvarteringer med perfekt placering

Vi har naturligvis valgt indkvartering af høj klasse, der selvfølgelig også ligger perfekt i de enkelte områder. Du er derved sikret de største chancer for at opleve den utrolige natur og dyrelivet på meget tæt hold.

Mulighed for badeferie ved Det Indiske Ocean

Efter safarien kan du f.eks. tilkøbe badeferie ved Det Indiske Ocean. Fra Masai Mara kan man vælge at flyve til Nairobi eller på blot to timer direkte til kysten. Ved flyvningen til kysten spares der godt 10 timers transport i forhold til kørsel til Nairobi og fly derfra. Dette skal bestilles og betales hjemmefra.

Seværdigheder på rejsen

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Der er fly fra Danmark mod Nairobi i Kenya sidst på dagen med et flyskift i Europa undervejs.

Der flyves udelukkende med rutefly af høj standard, hvor måltider, drikkevarer og underholdning er inkluderet undervejs på rejsen mod Kenya. 

Dag 2: Ankomst Nairobi og videre til Aberdares

Ankomst til Nairobi først på morgenen. Her bliver I mødt af jeres dansktalende rejseleder uden for tolden.

I kører til det nærliggende Eka Hotel. har I mulighed for omklædning/opfriskning samt få nogle forfriskninger og så vil der blive en lille briefing om den kommende safari. Det vil også være muligt at få opbevaret evt. ekstra bagage hvis I skal på badeferie efter jeres safari.

Fra Nairobi sætter I nu sammen med resten af gruppen kursen mod nord og det frodige Aberdare-højland og til The Ark. Køreturen dertil tager ca. fire timer og I passerer undervejs smukke og frodige landbrugsområder. Turen til højlandet byder på mange skiftende scenerier samt salgsboder langs vejene. The Ark Lodge er beliggende i hjertet af Aberdare National Park lige ud til et vandhul.

I ankommer til The Ark i tid til frokost på lodgen.

I har resten af dagen til afslapning, hvor I fra lodgen kan nyde dyrelivet ved vandhullet. Man vil ofte kunne opleve elefanter, bøfler samt mange forskellige antiloper.

 Overnatning på  The Ark Lodge med helpension.

Dag 3: Fra Aberdares til Samburu

Fra det smukke Aberdare-højland sættes kursen efter morgenmaden videre nord på til Samburu, hvor I oplever et markant skift i klimaet fra det kølige højland, til det varme, tørre og meget smukke lavland i nord.

Undervejs, omkring byen Nanyuki, krydser I Ækvator og fortsætter videre gennem byen Isiolo til Samburu-reservatet. Den sidste del af turen giver for alvor indtryk af den tørre og meget varme natur, I er på vej til.

De kommende dage byder på safarikørsel i Samburu, blandt andet ved områdets livsnerve som er den brune flod, Ewao Nyiro River, der altid tiltrækker masser af dyr. I Samburu er der gode chancer for at opleve leparden samt flere store flokke af elefanter, geparder, løver og giraffer.

Indkvartering foregår på Ashnil Samburu Camp, som er beliggende direkte ned til floden. Indkvarteringen foregår i dejlige, luksuriøse safaritelte med eget bad og toilet.
Alle telte har egen terrasse med udsigt til floden.

Om eftermiddagen skal I på den første safarikørsel i Samburu, hvor der uden tvivl venter spændende safarioplevelser.

Overnatning på Ashnil Samburu Camp med fuldpension.

Dag 4: Safarikørsel i Samburu

Morgen - og eftermiddagssafari på den åbne savanne og i skovområderne der følger Ewaso Nyiro floden, som er hele distriktets livsnerve. Ved floden vil I givet opleve elefanter, flodheste og krokodiller og på savannen  skal vi nok finde nogle af de specielle dyr, som området er kendt for, bl.a. Grevy's zebra, netgiraf, Beisa oryx, den langhalse girafantilope og den blåbenede struds, samt mange af de klassiske og videre udbredte dyr.

I har altså hele dagen til at nyde det smukke område med dets unikke dyreliv.

Mod et tillæg kan der arrangeres et besøg i en lokal landsby.

Overnatning på Ashnil Samburu Camp med fuldpension.

Dag 5: Fra Samburu til Aberdares

Fra det varme og sceneriske lavland går turen mod Aberdare-højlandet til Aberdare Country Club.
Der er frokost ved ankomsten til lodgen. 

Vel ankommet til hotellet er der resten af dagen god tid til at opleve den flotte udsigt og den frodige have på hotellet med påfugle og antiloper.

Om eftermiddagen skal I på game drive i Solio reservatet, som er internationalt anderkendt som værende et af Afrikas mest succesfulde næsehornsynglende reservater.

Overnatning på Aberdare Country Club med fuldpension.

Dag 6: Fra Aberdare til Lake Naivasha

Efter morgenmaden sættes kursen mod Lake Naivasha. Undervejs til Naivasha kører I forbi store blomsterfarme, hvor mange af de blomster vi kan købe i Europa stammer fra. Der ankommes i tid til frokost på Lake Naivasha Sopa Lodge. 

Der er mulighed for tilkøb af sejltur på Lake Naivasha-søen (der koster ca. DKK 300,- pr. person).

I indkvarteres for natten på Lake Naivasha Sopa Lodge, som er beliggende i en smuk parklignende have direkte ned til Naivasha-søen. Ofte har lodgen besøg af både giraffer, zebraer og forskellige antiloper som kommer for at græsse. Om natten kommer flodhestene også på besøg, og derfor bliver man om aftenen fulgt til sit værelse af en Masai-vagt.

Overnatning på Lake Naivasha Sopa Lodge med fuldpension.

Dag 7: Fra Lake Naivasha til Masai Mara

Ruten er sat mod Masai-landet. Det centrale Kenyas frodighed afløses efter nogle timers kørsel af et mere savannepræget landskab. Ikke mindst efter at have passeret den travle Masai-”hovedstad”, Narok er de landskaber som hastigt tager form præget af græssavanne, spredte akacietræer og hyppige syn af farverige Maasai-folk samt en del vilde dyr.

Den sidste del af turen til lodgen er en safarikørsel med mulighed for at opleve en masse dyr. Ved ankomst til lodgen er der sen frokost og eftermiddagen byder på et gamedrive.

Overnatning på den smukt beliggende Ashnil Mara Camp med fuldpension.

Dag 8: Safarikørsel i Masai Mara

Safari to gange i døgnet, hvor der er mulighed for at opleve alle de dyr, man forbinder med Afrika. "The Big Five": elefant, løve, leopard, næsehorn og bøffel er her, men også gepard, hyæne, vilde hunde og store mængder af gazeller, antiloper, giraffer og zebraer og gnuer.

Ikke mindst i perioden fra juli til oktober er Mara vært for den store vandring af 1,5 millioner gnuer og 250.000 zebraer. En helt ekstraordinær oplevelse.

Der er mulighed for tilkøb af tur i luftballon, som vil finde sted denne morgen.

Overnatning på Ashnil Mara Camp med fuldpension.

Dag 9: Fra Masai Mara til Nairobi og hjemrejse

Efter morgenmaden går turen tilbage til Nairobi. Turen tager ca. 5 timer.

Herfra er der afsked med jeres danske rejseleder og hjemrejse til Danmark om aftenen. Mulighed for tilkøb af badeferie.

Dag 10: Ankomst til Danmark

Efter et flyskift i Europa er der ankomst til Danmark først på dagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark - Nairobi t/r
 • Lufthavnsskatter & afgifter
 • Gruppesafari i henhold til program med dansk rejseleder
 • 1 overnatning på The Ark Lodge med fuldpension
 • 2 overnatninger på Ashnil Samburu Camp med fuldpension
 • 1 overnatning på Aberdare Country Club med fuldpension
 • 1 overnatning på Lake Naivasha Sopa Lodge med fuldpension
 • 2 overnatninger på Ashnil Mara Camp med fuldpension
 • Safarikørsel & aktiviteter som beskrevet
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Ikke nævnte måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring & afbestillingsforsikring
 • eTA til Kenya (ca. USD 34,- pr. person). Ønskes assistance: DKK 750,- pr. person inkl. eTApris
 • Private udflugter
 • Vaccinationer
 • Obligatorisk EU-Ansvarsforsikring: DKK 79,- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt i "Prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m