Godt nyt fra bjerggorillaerne

Godt nyt fra bjerggorillaerne

Skrevet d. 19/12-2019

Bjerggorillaen lever i et meget begrænset bjergområde mellem Uganda og Rwanda, og den imponerende kæmpe har længe været en truet art. En ny undersøgelse fra Bwindi-Sarambwe-området har lokaliseret 459 gorillaer, hvilket får den totale bestand op på 1063 bjerggorillaer på verdensplan. Måske lyder det ikke af meget, men det betyder faktisk, at gorillaerne ikke længere betragtes som en kritisk truet art, men blot truet, og væksten af bestanden går i den rigtige retning.

Bjerggorillaerne lever i familiegrupper med gigantiske førerhanner (de såkaldte silverbacks) i spidsen. Til trods for deres relativt simple, plantebaserede kost, er det ikke unormalt, at gorillaerne har en størrelse på op mod 200 kg og en højde på to meter. Gorillagruppen vandrer hver dag for at finde frisk planteføde, og de bygger reder i vegetationen, hvor de tilbringer natten.

Rederne gør det muligt for de lokale eksperter at følge flokkens færd. I Bwindi-skoven, som ligger i 1100-2400 meters højde i det sydvestlige Uganda, kan man komme helt tæt på gorillaerne, og til trods for den enorme størrelse har bjerggorillaen et forholdsvist roligt gemyt. Bwindi-skoven er kendt som den ”uigennemtrængelige skov”, men helt umuligt er det dog ikke. Er du en sand eventyrlysten, er gorilla-trekking måske noget for dig.

Turen foregår med lokale guider, som kender området og har kendskab til dyrenes adfærd og færden, men derfor kan det dog stadig være en vanskelig opgave at lokalisere bjerggorillaerne. Derfor vil en gruppe af Ugandas Wildlife Authoritys guider være gået i forvejen for at lokalisere, hvor gorillaerne sov den foregående nat og for at spore deres videre færden. Der kan forventes en vandretur i tæt skov på stejle skråninger i fugtig, tropisk varme, og det er derfor væsentligt, at formen er rimelig til formålet. Men når I først finder gorillagruppen, vil det være alle anstrengelserne værd. Skoven rummer desuden mange andre aber, farverige fugle og sommerfugle, sjældne orkideer, imponerende bregner og usædvanlige træer.

Se hvilke rejser, der inkluderer gorilla-trekking.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m