Dykning og snorkling i Afrika

Skrevet d. 6/5-2019

Afrika er et kontinent med lande fuld af spændende landlevende dyr, som giver dig rig mulighed for at få en storslået safarioplevelse, opleve ”The big five” og se fantastiske naturområder – men det stopper ikke her. Tag med ned under havets overflade og bliv klogere på det fantastiske dyreliv, som udfolder sig her. Mulighederne for at få en verdensklasse dykker- eller snorkeloplevelse er nærmest uendelige på verdens næststørste kontinent, så det er kun et lille udsnit af de mange perler, du kan læse om her.

Spot farverige fisk ved Tanzanias Zanzibar

De bedste dykker- og snorkelmuligheder i Tanzania finder du rundt om Zanzibar, hvor et imponerende og fantastisk koralrev udfolder sig. Koralrevet holder både hajer og store bølger væk fra øgruppen, hvilket sammen med en perfekt sigtbarhed gør Zanzibar til en oplagt destination for snorkel- og dykkerentusiaster. Det turkisblå hav gemmer på et væld af oplevelser, og særligt er det værd at aflægge besøg ved Chumbe Marine Park, som er en privat drevet havpark. Her kan du spotte dragefisk, papegøjefisk, hummere, blæksprutter og havskildpadder samt mange andre fisk i alle regnbuens farver. Særligt ved øens sydlige kyst finder du et stort udvalg af turoperatører, som arrangerer bådture ud på Det Indiske Ocean, hvor du kan snorkle fra båden på dybere vand eller dykke. Du kan også vælge at tage på delfinsafari og komme helt tæt på det smukke dyr. Zanzibar rummer mange fantastiske oplevelser og seværdigheder, men at komme under havets overflade må helt klart betragtes som en af de mest magiske af slagsen.

Hval- og hajsafari i Sydafrika

I Sydafrika gemmer havet på lidt større overraskelser, og landet er især kendt for at være et mekka for hajer og hvaler. Du får mulighed for at komme tæt på nogle af verdens største af slagsen – hvis altså du tør. Atlanterhavskysten, fra Cape Town rundt om Afrikas sydvestligste punkt, Cape of Good Hope, og det sydligste punkt, Cape Agulhas, til Det Indiske Ocean ved De Hoop-nationalparken mod øst, er en af verdens bedste kyststrækninger for hvalobservationer fra land og hvalsafari til havs. Det er også på denne kyststrækning, at du kan opleve den famøse Hvidhaj, også kaldet ”Den store hvide haj”. Dens tilstedeværelse har i perioder været mere eller mindre sporadisk, men den seneste tid er det fantastiske dyr igen blevet spottet i området.  Du kan sågar få øjenkontakt med den fantastiske hvidhaj fra et nedsænket ”hajbur”, som udgør sikkerheden under mødet med den sjældne art. Her er Klainbaai stedet at tage hen, hvorfra de bedste hajsafarier starter. I både, der er særligt egnede til formålet, kan man iklæde sig våddragt og en svømmemaske og blive hejst ned i det såkaldte hajbur. Med medbragt lokkemad får arrangørerne tiltrukket den spektakulære hvidhaj, og du kan i fuld sikkerhed observere hajen på nærmeste hold. Hvis ikke alle medrejsende finder denne oplevelse attraktiv, er dette intet problem. Fra skibets dæk kan man nemlig sagtens spotte hajerne, der jævnligt stikker hovedet op over vandet med deres berygtede åbne gab. Det kan give nogle fantastiske billeder, så glem ikke kameraet!

Overdådig skønhed ved Seychellerne

Seychellerne består af fire store og 36 små centralt liggende granitøer og intet mindre end 50 omkringliggende koraløer og dækker et enormt område af Det Indiske Ocean på næsten 1,4 mio. km2. Øgruppens fantastiske placering gør Seychellerne til en oplagt destination for dem, der gerne vil snorkle eller dykke som en del af deres ferie. Foruden at være et uberørt og et af verdens smukkeste steder, byder Seychellerne også på hajer, skildpadder, rokker og masser af farverige fisk på øgruppens flotte koralrev. Selvom dykning kan foregå både ved inder- og yderøerne, findes den absolut bedste dykning ved sidstnævnte. Dog finder du spændende oplevelser under havets overflade alle steder på Seychellerne.

Udforsk verdens 3. største koralrev rundt om Mauritius

At Mauritius er omgivet af verdens tredjestørste koralrev, gør naturligt øen til en faktisk dykker- og snorkeldestination. Koralrevet strækker sig næsten 150 kilometer langs kysten, og lige med undtagelse af den helt sydlige kyst, byder stort set hele øens kyststrækning på et flot og velbevaret rev. Der findes et bredt udvalg af turoperatører, så det er både muligt at snorkle på egen hånd og dykke ned på bunden af Det Indiske Ocean i selskab med professionelle arrangører. I Blue Bay Marine Park på øens sydøstlige kyst vil du kunne opleve en usædvanlig god sigtbarhed. Med en havdybde på 5-6 meter er stedet ideelt for både nybegynder og mere erfarne. Et andet og mindst ligeså udsøgt sted at dykke og snorkle er på den nordvestlige kyst ud for byen Pointe aux Piments. Her er koralrevet let tilgængeligt, og udover en stor variation af fiskearter, er området også kendt som værende det bedste sted at spotte havskildpadder. Tøv ikke med at tage på en magisk rejse under havets overflade på Mauritius, og hvis du har mulighed for det, så medbring et undervandskamera!

 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m