Fem gode grunde til at besøge Afrikas Perle, Uganda

Fem gode grunde til at besøge Afrikas Perle, Uganda

Skrevet d. 11.11-2020

Winston Churchill kaldte engang Uganda for ”Afrikas perle”, og der må vi give ham ret, da Uganda faktisk byder på en hel perlerække af smukke oplevelser.

Ligesom en naturlig perle med dens mange nuancer og facetter, er Uganda et unikt stykke land, med alt hvad hjertet kan begære for spændende og uforglemmelige oplevelser for livet. Om man er til vild og tæt regnskov, savanne så langt øjet rækker, eller man bliver åndeløs ved synet af de majestætiske bjerge, er Uganda lige stedet at rejse hen. Man kan endda også sejle på verdens næststørste ferskvandssø Victoriasøen, der udgør en stor del af Ugandas areal.

Bwindi

1. Regnskovene med det rige dyreliv

Uganda er blandt andet kendt som gorillaens land og i nationalparken Bwindi Impenetrable Forest, der også rummer bjergregnskov, bor den langpelsede bjerggorilla, som man kan være heldig at opleve på en gorilla-trekking i det vestlige højland. Ud over gorillaer er Bwindi også, med sin frodige underskov, der blandt andet indeholder 85 arter orkideer, det perfekte sted for plante- og fugleinteresserede.

I lavlandsregnskoven bor der også gorillaer, de er bare kortpelsede og ikke nær så store som bjerggorillaerne. Hvis man vil se flere primater, bor der også chimpanser i Kibale Forest. Chimpansen er den abe, der ligner os mennesker mest i arvemassen, det drejer sig kun om et par procents forskel. Der bor næsten 1500 chimpanser i lavlandsregnskoven, så der er gode chancer for at se en flok. Lavlandsregnskoven har også et rigt fugle- og dyreliv, så der er mange storslåede oplevelser i vente i Ugandas regnskove. Udover chimpanser og gorillaer kan man også opleve en række andre spændende primater i Uganda.

2. Vidtstrakte savanner med rigt dyreliv og over 1000 fuglearter

Hvis man ikke har fået dyr nok i de store regnskove, kan man tage på safari på de imponerende savanner i Uganda. Nærmest i forlængelse af den sydlige ende af Kibale forest ligger Queen Elizabeth National Park, der er kendt for rig afveksling i landskab og vegetation. Foruden almindelig bilsafari er det muligt at komme på bådsafari på Kazinga-kanalen, hvor man blandt andet kan opleve krokodiller, flodheste og elefanter, der kommer ned for at drikke af floden. Og som noget helt specielt kan man i Queen Elizabeth National Park også opleve løver, der klatrer i træer, det er altså ikke noget, man ser hver dag. I Uganda er der over 1000 forskellige arter fugle, som alle nyder godt af den biodiversitet, der er at finde i landet med de mange floder, søer, bjerge, skove og savanner. En anden lille perle på rækken er nationalparken Kidepo Valley, der er en enestående og afsidesliggende savanne, der ikke er overrendt af turister.

3. Imponerende bjerge

Selvom gorillaerne, der bebor de storslåede bjerge i sydvest er en af Ugandas helt store attraktioner, er landskabet en oplevelse i sig selv. Bjerge, der tårner sig op mod himlen med snedækkede tinder og fødderne solidt plantet på jorden. Man føler sig pludselig meget lille, når man står for foden af naturens sovende kæmper, men man bliver samtidig helt forgabt i modernaturs fantastiske kreationer.

4. Vilde floder, klare søer og brusende vandfald

20 % af Uganda er dækket af vand, og især de sydlige dele af landet er så frugtbart, at man blandt andet  kan dyrke kaffe, te og sukkerrør.  Vil man opleve den sagnomspundne flod Nilen, kan man gøre det i Nationalparken Murchison Fall’s. I parkens vestlige ende finder man Albertsøen hvori Victoria Nilen har sit udløb og Albert Nilen sit udspring. Følger man den brusende lyd vil man kunne opleve det rasende vandfald, der også har givet navn til parken. Vandfaldet er ikke specielt bredt, men det er alligevel noget af en oplevelse at se, hvordan Nilens vand, efter et fald på 43 meter, presses igennem den 10 meter smalle kløft og derved pisker vandet op og skaber røre langt nede ad floden.

Lige et stenkast fra landets største lufthavn finder man verdens næststørste ferskvandssø, Victoriasøen, som bestemt er et besøg værd. Ellers kan man besøge Mburo Søen, som er beliggende i et område med mange små søer, der tiltrækker mange fugle og en del storvildt. Også her kan man komme på bådsafari og opleve Uganda fra vandsiden, hvilket er en helt speciel måde at se landet på.

5. Uganda til kamp mod plastik

I Uganda er det, ligesom i nabolandene Kenya og Rwanda, ulovligt at producere, sælge og bruge plastikposer. I Rwanda, der har haft et sådant forbud siden 2008, har man set, at landet virker mere ryddeligt og indbydende. De vilde dyr i naturen – og nok især fisk og fugle - nyder også godt af mindre plastikproduktion. Med forbuddet har Uganda skabt bedre vilkår for alle de smukke og imponerende dyr, man kan opleve i landet.

 silverback-gorilla

Se vores rejser til Uganda her.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m