Ballonsafari i Afrika

Skrevet d. 11/1-2018

Oplev Afrika fra et anderledes perspektiv

Måske har du tidligere været på safari i Afrika, og vil gøre den næste tur en smule anderledes, eller også er du bare vild med at få vind i håret og har interesse i at opleve Afrika fra en helt speciel vinkel. Under alle omstændigheder kan ballonsafari i den grad anbefales, da det er en vanvittigt spektakulær og anderledes måde at opleve den afrikanske savanne på. Lige så fedt som det er at komme helt tæt på dyrene, lige så storslået er det at se helheden af Afrikas natur på afstand. En enestående oplevelse, der bogstaveligt talt giver et sus i maven.

Det praktiske omkring en tur i luftballon

Når man flyver højt over land, er det nu ganske enkelt meget rart at vide lidt mere om det, som holder en oppe. Selvom man af og til ser luftballoner herhjemme, vil man blive forbløffet over størrelsen på luftballonerne, der anvendes på safarirejser i Afrika. De er væsentligt større, og kan rumme omkring 16 passagerer i kurven, hvor den erfarne ballonskipper også holder til. Her sørger han eller hun for, at brænderen holder luftballonen oppe og fungerer desuden også som hjælpsom guide, når der skal forklares om hændelserne nede på land. En ballonsafari er en utrolig stille måde at opleve Afrika på. Stilheden afbrydes kun engang i mellem, når ballonskipperen blæser mere varm luft i ballonen, og når de betagede passagerer får øje på noget ganske særligt på savannen, som må deles med de øvrige deltagere.

Du har ikke mulighed for at sove længe forud for en ballonsafari, som starter meget tidligt om morgenen. Her får du til gengæld mulighed for at opleve den fantastiske solopgang fra den mest overdådige position. Da der i nogle perioder kan være køligt om morgenen afhængig af sæson og sted, er det en rigtig god idé at medbringe en ekstra varm trøje. Desuden kan det også være ganske fordelagtigt at have en hat på, da brænderen på luftballonen kan skabe en del varme, når der skal opnås højde. Men vigtigst af alt – husk kamera! De bedste billeder af dyrene og landskabet bliver i mange tilfælde taget på ballonsafarien.

Ballonsafari i Kenya

Men hvor kan man så tage på sådan en spektakulær ballonsafari henne? Det kan man faktisk på de fleste af vores destinationer, men især er Kenya anbefalelsesværdig når det gælder ballonflyvning. Med mange års erfaring på området, finder du flere steder i Kenya, hvor det er muligt at flyve i luftballon. Her kan blandt andet nævnes Masai Mara, der er et nationalt reservat, som rummer næsten alt det klassiske storvildt. Reservatet er især kendetegnet ved sin store bestand af rovdyr, da løver, leoparder, geparder og plettede hyæner ses utrolig hyppigt i området. Desuden møder man med stor sandsynlighed også elefanter, sorte næsehorn, bøfler og giraffer og flere antilopearter i Masai Mara. Skal du opleve ”The big Five” er du altså kommet til det rette sted, og det at betragte dyrene fra en luftballon vil helt sikkert være et af rejsens absolutte højdepunkter. Forestil dig en ballonsafari over savannen i den helt tidlige morgensols bløde, gyldne skær, hvor stilheden dominerer, og det eneste du skal gøre er at suge alle de fantastiske indtryk til dig – kan man næsten sige nej til det?

Skal din næste safarirejse tage helt nye højder, kan du læse mere om vores mange forskellige rejser til Kenya, hvor du blandt andet finder et stort udbud af rejser, hvor der er mulighed for ballonsafari.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m