Er det sikkert at rejse til Afrika?

Skrevet d. 1/3-2018

”At rejse til Afrika er da farligt – eller hvad?”

Dette spørgsmål dukker op fra tid til anden og i forskellige henseender. Måske har du selv spurgt en rejseagent, om Afrika nu også er sikkert at rejse til, eller også har du oplevet at få spørgsmålet fra venner og bekendte, når du har fortalt, at din næste rejse går til verdens næststørste kontinent. Og selvom spørgsmålet ligger op til et ja eller nej som svar, vil jeg lige starte et andet sted. Jeg vil nemlig først lade dig forestille, at du får stillet spørgsmålet: ”Er Europa farligt at rejse til?”. Her ville de fleste nok rynke brynene og undrende svare tilbage: ”Jamen Europa er jo så stor og landene så forskellige, så det kan man da ikke svare på.” Men vidste du, at der i Afrika faktisk officielt er registreret 54 lande, at hele kontinentet er 700 gange større end Danmark og at der tales op imod 2000 forskellige sprog? Så at skære alle lande over én kam i Afrika svarer til at betragte eksempelvis Danmark, Rumænien og den europæiske del af Tyrkiet som et og samme land – og de fleste vil i hvert fald hurtigt kunne påpege nogle kulturelle forskelle på de tre. At sige ”afrikanske lande” kan derfor betragtes som en ligeså vag betegnelse som ”europæiske lande”, og siger faktisk ikke rigtigt noget om de forskellige lande andet end deres nogenlunde geografiske placering.

Tag din sunde fornuft med på rejsen

Ligeså vel som man ikke rigtigt kan svare på spørgsmålet om, om Europa er farlig, kan jeg heller ikke sige til dig, at Afrika er hundrede procent sikkert at rejse i. Naturligvis skal man som turist aldrig rejse til et krigshærget område, eller steder hvor konflikter er under optrapning – men det gælder i hele verden og ikke kun i Afrika. Ej heller er det en særlig god idé at vandre rundt om natten i ghettoområder, men herhjemme ville du med sikkerhed heller ikke gå helt tryg ind i en mørk gyde. Og for lige at holde os til herhjemme: forstil dig at du kommer til Danmark som turist fra udlandet, og eksempelvis hører om kriminaliteten på Københavns gader og stræder – så ville du heller ikke gå rundt og være helt sikker, men i stedet være opmærksom på, hvilke områder du bevæger dig rundt i. Du vil med garanti blive overrasket over, hvor mange udefrakommende turister i Danmark, som faktisk har gjort sig tanker om, hvor det er sikkert og hvor det ikke er sikkert at færdes. Og det samme gør sig altså gældende, når vi danskere rejser til de forskellige lande i Afrika, der med et helt unikt, rigt dyreliv, utallige eksotiske destinationer og fantastiske naturområder, der overgår folks vildeste fantasi, bare skal udforskes! Rejs med din sunde fornuft, orienter dig om hændelserne i det land, du rejser til, og vigtigst af alt: sug Afrikas overdådige indtryk til dig! Netop fordi Afrika byder på så mange forskellige destinationer og tilbyder så uendeligt mange muligheder, er det helt sikkert muligt at skræddersy netop din drømmerejse.

 

Tag et kig på vores mange forskellige rejser til Afrika, hvor du på flere af dem faktisk får den udsøgte fornøjelse at udforske flere af Afrikas lande på den samme rejse.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m