Pakkeliste til din safarirejse i Afrika

Skrevet d. 19/4-2018

Gode tips og råd til din pakkeliste

Rejsen til Afrika er bestilt, og drømmen om den ultimative safari bliver snart til virkelighed. Som afrejsedagen nærmer sig, begynder du så småt at stille kufferten frem, men hvad er egentlig vigtigt at få med? Hvilke ting må du bare absolut ikke glemme? Og hvad er fuldstændig overflødigt? Der er naturligvis forskellige individuelle behov, og pakkelisten afhænger også af destinationen. Så det du her får, er et par gode råd samt en generel pakkeliste med tøj, udstyr og andet, som altid er godt at have med på en safari.

Hvilket tøj skal du have med?

Med al sandsynlighed kan du finde et par ganske passende safari-sæt i din nuværende garderobe, så det er altså ikke nødvendigt at spendere en formue på nyt gear. Det anbefales at iklæde sig tøj i neutrale farver, dvs. beige, brun eller khaki. Undgå gerne skrappe farver, da det kan skræmme nogle at de sky dyr og mørke farver, da det fungerer som en magnet for myg. På grund af de skiftende temperaturer morgen/middag/aften er lag-på-lag tøj at anbefale. Her er zip-off bukser ganske praktiske og kan minimere vægten af bagage. Ellers er bomuldstøj generelt godt at have med, da det er let og behageligt at have på – husk både et par langærmede trøjer og t-shirts. Afhængig af sæsonen og vejret på destinationen anbefales en let regnjakke, vindjakke eller fleecejakke også. Når dagen på savannen er slut, bruges tiden ofte ved poolen (såfremt der er sådan en på dit indkvarteringssted), så husk badetøj og lidt almindeligt tøj til at have på om aftenen. En hat/kasket er et must og naturligvis også et par solbriller.

Hvilket fodtøj anbefales?

Igen afhænger fodtøjet af, hvilket destination du rammer. Men generelt er et godt råd, at man har gået fodtøjet godt til hjemmefra, og har minimum et par lukkede sko med en solid sål. Tag sandaler/klipklappere med til mere afslappende tidspunkter på dagen. Et godt tip er altid at rådføre dig med guiden om, hvad safaridagen byder på, således at du kan iføre dig den mest optimale påklædning.

Hvad skal du pakke i din toilettaske?

Du pakker det, som du normalt bruger. Så tilføjer du gerne læbepomade, solcreme med høj faktor og myggebalsam. Såfremt du skal til et malariaområde, bør du også pakke malariapiller. I tilfælde af dårlig mave, allergiske reaktioner, hovedpine mv. er en lille medicinpakke en god idé. Jo mere du har med til at forhindre uheldet, jo mindre sandsynlighed er der for at uheldet rent faktisk sker – er det ikke sådan, det plejer at være?

Vigtige papirer og valuta

Som udgangspunkt anbefales to kreditkort og vekslet valuta til det pågældende land. Af sikkerhedsmæssige årsager er det en god idé ikke at have alle finanserne samlet et sted. Tjek at dit pas er gyldigt min. et halvt år frem, da dette er et krav ved de fleste destinationer i Afrika. Sørg for at have taget en kopi af dit pas og dine forsikringspapirer hjemmefra, således at du undgår problemer under rejsen. Et lille trick er at sende en mail til sig selv, hvor kopierne er vedhæftet. Hvis du så er virkelig uheldig at miste det hele, så kan du altid finde det igen online – men lad os da håbe på, at du ikke kommer så galt afsted.

Andre gode sager

Det er en god idé at pakke en rygsæk, som du kan have dine ting i på safarituren. Du kan bruge rygsækken til dit kamera og din kikkert, der begge er anbefalelsesværdige ting til den optimale safari. Desuden er en lommelygte ganske praktisk at have med til om aftenen. For at du kan benytte elektronik under rejsen, skal du huske en adapter til strøm. På en længere rejse kan en lille pose med vaskepulver være ganske nyttig, så du har mulighed for at vaske lidt tøj i hånden om nødvendigt. Tag gerne en god bog, et sjovt spil eller andet underholdning med, så du og dine medrejsende rigtigt kan hygge jer om aftenen.

 

Nu har du pakket det, som du selv mener er uundværligt på en safarirejse, og selvfølgelig har du også krydstjekket med ovenstående pakkeliste. Vi anbefaler, at du i din håndbagage sørger for at have ting med til at kunne komme igennem de første dage på rejsen, i tilfælde af at din kuffert af forskellige årsager ikke når frem til tiden (uheld kan ske, og det er bedst bare at være på den sikre side). Nu mangler du så kun at tjekke reglerne for bagagevægt på flyrejsen. Hvis du opfylder dem, så har vi kun tilbage at ønske dig/jer en rigtig god rejse.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m