VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Fra Cape Town til Victoria Falls

På denne mere end tre uger lange rejse med et højt aktivitetsniveau besøges fire af det sydlige Afrikas smukkeste og mest spændende lande. En uovertruffen oplevelse for livet for den eventyrlystne. Ophold undervejs er på gode lodges eller guesthouses.

Højdepunkter på rejsen

 • Smukt beliggende Cape Town for foden af Taffel-bjerget
 • Den smukke orange/røde Namib-ørken med verdens højeste klitter
 • Kulturelle oplevelser i Damaraland og langs Namibias barske kyst
 • Safari i dyrerige Etosha National Park med en varieret bestand af storvildt
 • Det enestående Okavango-delta, hvor det klare vand løber ud i sandet
 • Chobe National Park, hvor især de mange elefanter sætter dagsordenen
 • Imponerende Victoria Falls der er et af verdens største vandfald

Denne klassiske og spændende overlandrejse går fra Cape Town i Sydafrika til Victoria Falls i Zimbabwe. Der er en erfaren guide med på hele turen. Turen er med ophold på lodges, hoteller og guesthouses af god standard. I det specialiserede safarikøretøj med plads til 12 gæster, går rejsen gennem Sydafrika, Namibia, Botswana til Zimbabwe.

Safarirejse fuld af oplevelser

Det er en rute, som opdagelsesrejsende og eventyrere har begivet sig ud på i århundreder. Turen går gennem smuk natur og imponerende, meget afvekslende landskaber; fra den prægtige storby Cape Town, over bjerge og verdens næststørste canyon, gennem vildreservater, nationalparker, øde ørken- og kyststrækninger og Okavango-deltaet og Chobe, der alle byder på mægtige safarioplevelser. 

Cape Town - storbyen med fantastisk beliggenhed

Turen starter i Cape Town, hvor man unægteligt bliver betaget af en storby, der har en af verdens absolutte smukkeste beliggenheder - og med besøg ved Kap det Gode Håb og det skønne vinland.

Sossusvleis høje klitter og historiske Swakopmund

I vil også opleve Sossusvlei med verdens højeste klitter samt Swakopmund, en charmerende kystby, som også er et historisk og kulturelt minde om den tidligere tyske kolonisering af landet.

Fantastiske Victoria Falls

Turen afsluttes ved det mægtige Victoria Falls i Zimbabwe, et af verdens imponerende vidundere.

Safaribil med guide

Ved en fyldt afgang med 12 deltagere køres der i en stor 4x4-safaribil. Guiden sørger for at der roteres sæde, således at sol og vind fordeles lige, og alle får lige meget vinduesplads. Rejserne gennemføres ved deltagelse af min. 4 personer.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med flyskift i Europa og eventuelt Johannesburg. Mad og drikkevarer er naturligvis inkluderet under flyrejsen.

Dag 2: Cape Town - Ankomst

I ankommer til Cape Town først på dagen, hvor I bliver taget i mod af en lokal repræsentant, der kører jer til jeres indkvartering for den første nat.

I Cape Town har I dagen til fri disposition, hvor I kan hvile efter den lange rejse og eventuelt besøge Victoria & Alfred Waterfront.

Indkvartering på DoubleTree by Hilton Cape Town - Upper Eastside inkl. morgenmad.

Dag 3: Cape Town & Mulighed for udflugter

Dagen er jeres til at udforske, og der er utallige spændende seværdigheder i Cape Town at bruge dagen på.

En mulighed er at tage en tur med kabelbanen, som fører jer op til det ikoniske Table Mountain. Kabelbanen er en af byens mest populære turistattraktioner og byder på en betagende udsigt over byen og havet.

Centrum af Cape Town har meget at byde på, herunder Company Gardens, Greenmarket Square, Sydafrikas Museum og det farverige Malay-kvarter Bo-Kaap.

En udflugt til Constantia er også værd at overveje, hvor I kan besøge en charmerende vingård og nyde en frokost med vinsmagning. Det er en oplagt mulighed for at lære en masse om Sydafrikas vinproduktion.

Aftenen står også til fri disposition, og vi anbefaler at finde en hyggelig restaurant, måske på Victoria & Alfred Waterfront.

Indkvartering på DoubleTree by Hilton Cape Town - Upper Eastside inkl. frokost og morgenmad. 

Dag 4: South Africa – Cederberg Region

Når vi forlader Cape Town, stopper vi for at se tilbage på Table Mountain fra den anden side af Table Bay.

På vej mod Cedarberg-regionen, laver vi et stop ved en traditionel "Padstal". Disse små bondegårdsboder ligger langs Sydafrikas veje og tilbyder et udvalg af hjemmelavede lækkerier og bagværk.

Cedarberg-regionen kan ikke kun prale med spektakulære bjerge og appelsinfarme, men det er også hjemsted for Rooibos-busken. Oprindelig fra bjergskråningerne i Cedarberg, har denne urte fået et internationalt ry som et sundt og forfriskende alternativ til almindelig te. 

 Indkvartering på Marcuskraal inkl. aftensmad.

Dag 5: Namaqualand – Gariep (Orange) River

Namaqualand præsenterer det første møde med ørkenlandskaber, som vil følge rejsen i de kommende dage.

Rejsen fortsætter mod nord, og i Springbok gøres et kort stop for at skaffe forsyninger, inden lejren nås ved Orange-flodens bredder.

Hvis rejsen finder sted i deres forårs måneder (juli til september), er der mulighed for at opleve de vilde blomster, der har gjort regionen berømt, hvis vejret tillader det. Ikke desto mindre giver de særegne ørkenlandskaber en unik baggrund for den kommende rejse, uanset hvornår man besøger området.

Indkvartering på Felix Unite Cabanas inkl. halvpension. 

Dag 6: Namibia – Gariep (Orange) River

Orange River, er blevet navngivet efter det hollandske kongehus, er på det seneste blevet mere og mere omtalt ved sit oprindelige navn, Gariep, hvilket ganske enkelt betyder "flod" på det indfødte KhoeKhoe-sprog.

Med sin kilde i bjergene i Lesotho, er Orange River den længste flod i Sydafrika og den skaber en unik kontrast til ørkenlandskaberne langs dens bredder. Den optimale måde at udforske floden på er ved at komme ud på vandet, og denne morgen er der mulighed for at deltage i en kanotur på floden.

Efter frokost forlades Orange River og kursen sættes mod aftenens resort. I Ais Ais er der chance for at nyde de mineral- og svovlholdige varme kilder.

Indkvartering på NWR: Ai Ais Resort inkl. halvpension. 

Dag 5: Fish River Canyon, Quiver Tree Forest and Giants Playground

Dagen starter tidligt og der køres ned til kanten af Fish River Canyon. Der vil være tid til at se solens stråler skinne smukt på/igennem kløften om morgenen.

Efter at have strukket benene med en rolig gåtur langs kløftens kant, drejes der mod vest og kursen sættes mod Keetmanshoop.

Eftermiddagen vil blive brugt på at vandre gennem Quiver Tree-skoven og The Giants Playground - navngivet således efter den måde de massive doleritklippeblokke er placeret oven på hinanden, hvilket skaber klippeformationer og en facinerende labyrinter.

Indkvartering på Schutzenhaus Guesthouse inkl. halvpension.

Dag 8: Namib-Naukluft National Park

På enhver rejse er der nogle dage på farten som vil være lange, og i dag er sådan en dag, når vi sætter kurs dybere ind i Namib-ørkenen.
Målet er klitområderne, der strækker sig over de vestlige egne af ørkenen.

Lange, støvede veje og sparsomt beboede landbrugsområder giver et indblik i den enorme udstrækning af det rurale Namibia.
Fra de grønne græsarealer i øst til de røde klitter mod vest giver de langsomt skiftende landskaber et glimt af de mange ansigter af dette ørkenland.

I aften er campen på tærsklen til klitområderne, og aftens stilhed brydes af de unikke kald fra den sky Barking Gecko.

Indkvartering på Taleni Desert Quiver Camp inkl. halvpension.

Dag 9: Sossusvlei Dunes – Namib-Naukluft National Park

I dag begynder rejsen tidligt med en køretur til Namib-Naukluft National Park.

Ankomsten til parken sker lige efter solopgang, og turen fortsætter til den velkendte Dune 45.

En hurtig bestigning op til toppen af Dune 45 giver et fremragende udsigtspunkt til at betragte ørkens skiftende farver.
Efter at have nydt synet og taget det hele ind, nedstiger gruppen klitten igen, og morgenmaden serveres, inden der fortsættes til Sossusvlei i 4x4 biler.

Lidt tid vil blive brugt på at udforske salthorvene ved Sossusvlei og Deadvlei til fods.
Om aftenen fjernes det røde sand fra skoene, og natten tilbringes under ørkenens stjerner, efter en dag med at udforske dette imponerende landskab.

Indkvartering på Taleni Desert Quiver Camp inkl. halvpension. 

Dag 10: Swakopmund

Den sidste dag i ørkenen starter med en spændende og informativ ørkentur ledet af en lokal ekspert.

Ved afskeden med Namibørkenen gøres der et stop for at pointere øjeblikket, hvor rejsen krydser Tropic of Capricorn, også kendt som Stenbukkens Vendekreds.
Efter at have oplevet Namibørkenens naturlige vidundere, fortsættes rejsen mod vest, og næste destination, den livlige kystby Swakopmund, nærmer sig. Her venter nye oplevelser og en velkommen berøring af civilisation.

Ved ankomst til Swakopmund vil der være mulighed for at booke en række spændende aktiviteter til i morgen.

I aften spises der ude på en lokal hyggelig restaurant. 

Indkvartering på Stay@Swakop inkl. halvpension.

Dag 11: Swakopmund

I dag er der mulighed for at udforske Swakopmund i eget tempo.

Byen byder på en række attraktioner for enhver smag, herunder berømte kaffeforretninger og bagerier med lækre tysk-inspirerede delikatesser.

Swakopmund har alle faciliteterne i en mindre by og fungerer som det perfekte udgangspunkt for at udforske de nordlige områder af landet.

Mulighederne for tilkøb omfatter bl.a. delfinkrydstogt, faldskærmsudspring, sandboarding og quad biking.

Indkvartering på Stay@Swakop inkl. morgenmad. 

Dag 12: Swakopmund to Khorixas

Udforskningen af ørkenen fortsætter nordpå, hvor varme ørkensande møder Atlanterhavets kolde bølger.

Et stop ved kystbyen Wlotskabaken giver fotomuligheder, efterfulgt af et besøg ved Lichen Fields for en rundvisning og diskussion af Lichen Colonies med en lokal guide.

Derefter besøges den berømte Seal Colony ved Cape Cross, kendt som verdens største med over 200.000 Cape Fur Seals langs kysten.
Cape Cross markerer det historiske sted, hvor den første europæiske opdagelsesrejsende satte fod på Namibias kyst i 1486, og blev opført til ære for den daværende konge af Portugal af opdagelsesrejsende Diego Cao. Bemærk, at adgangen til Cape Cross Colony kan være begrænset til tider, hvilket kan påvirke muligheden for at besøge sælerne.

Vejen fortsætter derefter væk fra kysten mod området Khorixas.

Indkvartering på NWR: Khorixas inkl halvpension. 

Dag 13: Khorixas to Etosha National Park

Fra morgenstunden vil Twyfelfontein Rock Engravings og Petrified Forest i Kunene Region, blive udforsket med en lokal guide.

Dette område, beboet i 6000 år af Khoi San, har været centrum for shamanistiske ritualer og huser en imponerende samling af 2500 klippe petroglyffer - en af de største koncentrationer i Afrika. Undervejs besøges også Petrified Forest, et nationalt monument, hvor forstenede forhistoriske træer fortæller en fascinerende historie om fortidens naturkræfter.

Efter disse spændende besøg forlades Twyfelfontein, for at drage mod Etosha National Park. Etosha, med sine enorme saltflader, savanne og skov, er en oplevelse for sanserne og en af de største vildtparker i det sydlige Afrika, der strækker sig over 18.000 kvadratkilometer. "Etosha" betyder "stor hvidt område", en passende beskrivelse af den tørrede lagune, der ligger midt i parken.

Eftermiddagen vil byde på en udforskning af parken fra komforten af Nomad Truck.

Indkvartering på NWR: Okuakuejo inkl. halvpension. 

Dag 14: Etosha National Park

En ny dag i Etosha giver mulighed for at udforske parken og se nogle af de ting som blev misset i går. 

En fuld dags game drive i Etosha National Park giver mulighed for at opleve en mangfoldighed af dyrelivets herligheder. Fra majestætiske elefanter, elegante giraffer til majestætiske løver, parken byder på en uforglemmelig safarioplevelse. Med de åbne sletter og vandhuller som ramme er chancerne for at spotte vilde dyr overvældende. Etosha's naturlige skønhed og rigdom af dyreliv tilbyder en uforglemmelig dag i naturen.

Indkvartering på NWR: Okaukuejo inkl. halvpension. 

Dag 15: Etosha National Park

Dagen starter med en morgen game drive for at udforske de omkringliggende sletter på jagt efter de mange dyrearter, der bor i Etosha.

Retur ved lejren, er der mulighed for at strække benene og klatre op i Okaukuejo-tårnet, før der bliver tid til at nyde en eftermiddags-gamedrive på vej mod den næste indkvartering.

Indkvartering på NWR: Namutoni inkl. halvpension.

Dag 16: Etosha to Divundu

Vi forlader de hvide sande i Etosha bag os og begiver os mod Kavango-floden til vores overnatningssted i Divundu.

Turen i dag består hovedsageligt af transport. Undervejs vil man kunne se landskabet ændre sig og blive forundret over den smukke natur.

Indkvartering på Mahangu inkl. halvpension. 

Dag 17: Divundu to Maun

Dagens endestation er Maun. Men inden da, nydes en afslappet bådtur på den smukke Kavango-flod.

Derefter krydses grænsen til Botswana og der køres mod porten til Okavango-deltaet, og byen Maun.

Der overnattes i Maun, inden det næste eventyr starter -  The Okavango Delta. 

Indkvartering på Sedia inkl. halvpension.

Dag 18: Khwai Conservation Area

I dag går turen mod Okavango Deltaet. De morgenfriske vil have mulighed for at tage på en valgfri naturskøn flyvetur over Deltaet (afhængigt af tid og vejr). Ellers er der mulighed for at sove lidt længere og slappe af inden programmet starter.

Efter flyvningen går turen fra Maun og til Khwai Conservation-området i mindre safarikøretøjer.
Guiden vil forberede deltagerne på, hvad der kan forventes af eftermiddagens mokoro-ekspedition inde i Okavango Deltaet.

Indkvartering på Khwai Tented Camp inkl. helpension. 

 

De næste 2 nætter vil der ikke være adgang til den sædvanlige store safaribil, og det er derfor vigtigt, at man pakker/samler de personlige ejendele, som man måske får brug for, inden Maun forlades. Venligst pak let og kun tag det nødvendige med til de følgende to nætter.

Dag 19: Moremi Game Reserve

I dag er der en hel dags safari, hvor det meste af dagen tilbringes i Moremi Game Reserve på jagt efter arter, der strejfer sletterne.
Forvent nogle bumpede veje, mens vildnisområdet krydses i 4x4-køretøjer. Med levesteder fra vådområder, åbent vand til græsarealer og savanne-skov håbes der at se så mange arter af fauna og flora som muligt.

Aftenen tilbringes i Khwai hvor alle de fantastiske observationer under safarien, kan dele og sammenligne.

Indkvartering på Khwai Tented Camp inkl helpension. 

Dag 20: Khwai to Nata

Dagens rejse fra Khwai til Nata passerer de botswanske saltsletter.

Lejren pakkes sammen, og afrejsen sker ved første lys i de åbne 4x4-safaribiler. 
Ved retunering til Maun byttes der biler og turen fortsætter i den store safaribil.

Den naturskønne køretur fra Maun til Nata viser nogle af Botswanas mest betagende landskaber og den rige kulturelle arv. Hold øjnene åbne, da der altid er en chance for et dyrelivsmøde eller to.

Efter ankomsten til Nata, nydes en guidet køretur til Nata-saltplanen, som danner yngleplads for en række vandfugle, herunder pelikaner og tusindvis af flamingoer (fugle afhængige af sæsonmæssige migreringsmønstre).

Indkvartering på Nata Lodge inkl. halvpension. 

Dag 21: Nata to Kasane - Chobe National Park

Rejsen går fra Kalahari-sandene i Nata til Kasane, hvor ankomsten sker i tide til frokost og en hurtig siesta.

Eftermiddagsturen begynder i form af en tur på floden, hvorfra Chobe National Park vil blive udforsket.
Dette er en afslappet bådtur, som giver en tæt og personlig oplevelse med de mange elefanter, der hyppigt besøger floden om eftermiddagen.

Indkvartering på Thebe River Safaris inkl. halvpension. 

Dag 22: Zimbabwe -Victoria Falls

Med erindringen om dyrelivet og møderne dermed fast forankret i sindet, krydses grænsen til Zimbabwe denne morgen, og den korte afstand til Victoria Falls tilbagelægges.

I dag er der mulighed for at besøge de spektakulære Victoria Falls, også kendt under det lokale navn "Mosi-oa Tunya" (røgen der tordner), i eget tempo. Mens meget af dagen dedikeres til at betragte den mægtige Zambezi-flod, der falder ned i Batoka Gorge nedenfor, tilbyder den travle eventyrsby Victoria Falls også en række valgfrie aktiviteter for dem, der ønsker en dosis adrenalin om eftermiddagen.

For den mere afslappede rejsende er der også markeder og caféer at vælge imellem.

Indkvartering på Bayete Guest Lodge inkl. halvpension.

Dag 23: Victoria Falls

Det officielle program slutter efter morgenmaden, men der er mulighed for at tilkøbe aktiviteter, før turen går mod det valgte hotel i nærheden af lufthavnen, inden hjemrejsen i morgen.

De spændende aktiviteter inkluderer rafting på den mægtige Zambezi-flod, bungee Jumping eller en betagende flyvetur over vandfaldet.
Dagen er din til at udforske de mange attraktioner, der tilbydes i Victoria Falls. 

Dag 24: Hjemkomst til Danmark

Efter en mellemlanding i Europa, ankommer I til Danmark i løbet af dagen.

Indkvarteringer på rejsen

 


Seværdigheder på rejsen
Prisen inkluderer

 • Flyrejse: København - Cape Town, Victoria Falls - København 
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Beskrevet gruppesafari
 • 11 nætter på 2-3 stjernet lodge
 • 10 nætter i delt 2-personers kuppeltelt
 • Sunset-cruise på Chobe-floden
 • Mokorotur i Okavango-deltaet
 • Kanotur på Orange River
 • Sunset-cruise på Zambezi River
 • Game drives og kørsel i 4x4 fuldt udrustet safarikøretøj 
 • Måltider og aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Entré til de nationalparker og reservater der besøges på rejsen
 • Erfaren engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Visum ved indrejse til Zimbabwe, Namibia og Zambia 
 • Lokal betaling til guiden for madindkøb: 170 EUR (betales inden afrejse)
 • Rejseforsikring
 • Afbudsforsikring
 • Valgfrie aktiviteter i Cape Town, Swakopmund og Victoria Falls
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i inkl.
 • Drikkepenge
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Sædereservation på flyrejsen 
HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m