Top 5 aktiviteter ved Victoria Falls

Skrevet d. 23/3-2018

Udforsk Zimbabwes største naturattraktion

Victoria Falls er både Zimbabwes absolut største attraktion og samtidig også en af Afrikas mest velbesøgte naturdestinationer. Ved Victoria Falls flyder Zambezi-floden i en smal kløft, hvor vandmasserne tordner igennem og skaber det berømte vandfald. Når vandmasserne rammer bunden, står en flere hundrede meter høj sky af vand op derfra, hvilket skaber en voldsomt buldren. Derfor bliver det også meget passende omtalt som ”røgen der tordner”. Vandfaldet er over 1,5 km i bredden og falder 108 meter på det højeste sted. Det er ikke kun vandfaldet i sig selv der tiltrækker en masse opmærksomhed og gæster til stedet. Også de mange omkringliggende aktiviteter er en stor magnet for turister, og flere af oplevelserne giver et adrenalinkick af de helt store. Vi har her forsøgt at samle en top 5 over aktiviteter ved Victoria Falls, som vi mener bestemt er værd at udforske!

1. Helikoptertur over Victoria Falls

Rundt om Victoria Falls findes flere udsigtsposter, hvorfra det imponerende syn af de enorme vandmasser kan opleves. Den absolut mest fantastiske måde at opleve vandfaldene på er dog fra oven. En tur i helikopter giver dig en helt særlig udsigt over vandfaldet og de frodige omkringliggende omgivelser, og du kan tage nogle helt uovertrufne billeder af hele området. På en helikoptertur flyves der lavt over landskabet, og på den måde kommer du stadig helt tæt på vandfaldet. Hvis du ikke har prøvet at flyve i helikopter før, er dét i sig en spændende oplevelse. Det giver et sus i maven når man flyver ind over Victoria Falls og udsigten ud over den smukke Zambezi-flod kommer til syne. Bestemt en oplevelse, der kan anbefales, når man aflægger besøg hos Zimbabwes fantastiske naturvidunder.

2. White-water rafting

På Zambezi-floden tilbydes en af verdens mest ultimative white-water rafting-oplevelser, hvor man i store gummibåde sejler fra vandfaldet og ned af 23 såkaldte rapids. Det er en af de mest populære oplevelser omkring Victoria Falls, hvor man oplever nogle af de smukkeste omgivelser, som det ikke er muligt at se på andre måder. Er man øvet, er det også muligt at tage turen i kajak. Såfremt man ønsker at komme i vandet, er dette også en mulighed såvel ovenfor vandfaldet som lige under det. Der er garanti for at det bliver dit livs vildeste brusebad!

3. Safari i Zambezi National Park

Langs Zambezi-floden ligger den lille nationalpark Victoria Falls, og opstrøms finder du den noget større Zambezi-nationalpark. Her findes mange safariaktiviteter, og du kan både opleve elefanter, bøfler, impalaer og vortesvin helt inde i byen og omkring vandfaldene. På en safari hertil kan du desuden se giraffer, zebraer, vandbuk, stor kudu og sabelantiloper, og hvis du er heldig, kan du også opleve en løve og afrikansk vildhund. Ganske vist kan safarioplevelserne ikke måle sig med dem, som man får i den nærliggende Hwange National Park, men der er stadig fantastiske oplevelser at hente.

4. Bungee-jumping fra broen over Zambezi-floden

Få adrenalinen i gang med et elastikspring fra den 111 meter høje ikoniske Victoria Falls-bro, der forbinder Zimbabwe og Zambia. Bungee-jumping herfra giver udsigt over et af de mest sceniske naturområder i hele Afrika, og samtidig får du lov til at prøve noget, som mange har på toppen af deres bucket-liste. De professionelle arrangører instruerer dig naturligvis i forløbet og sørger for at skabe rammerne for en uforglemmelig oplevelse for dig. Tør du rykke dine grænser og bogstavelig talt springe ud i det? Hvis ikke, kan du stadig være fortrøstningsfuld. Til de mere forsigtige kan en tur med svævebane over slugten anbefales som et alternativ. Flere steder i området er der spændt kraftig stålwire over kløften, hvor den længste glidetur er hele 425 meter. Her kan du i et mere behageligt tempo opleve den fantastiske udsigt med Zambezi-floden rindende under dig.

5. Bådtur på Zambezi-floden ved solnedgang

Hvis man vælger at prøve nogle af de helt vilde oplevelser, kan man efterfølgende få ro i kroppen igen med en smuk bådtur på Zambezi-floden. Den rødgyldne solnedgang skaber en fantastisk kulisse, og sejlturen er en perfekt afrunding på en oplevelsesrig dag ved Victoria Falls. Der er flere afgange i løbet af aftenen, og hvis du er heldig, kan du spotte krokodiller eller flodheste på turen. En virkelig skøn oplevelse i Afrikas fantastiske natur.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m