De bedste golfdestinationer i Afrika

Skrevet d. 27/6-2018

Flere af Afrikas lande tilbyder golfbaner og golffaciliteter i absolut verdensklasse. På kontinentet findes der faktisk mere end 800 golfbaner fordelt på 50 lande, og lige omkring halvdelen af disse er placeret i Sydafrika, hvilket gør landet til en yderst attraktiv golfdestination. Også Kenya, Mauritius og Seychellerne er kendte for deres udsøgte baner. Du får her en oversigt over Afrikas bedste golfdestinationer, hvor alle naturligvis er rejsemål hos os. Derved er destinationerne også særdeles velegnede til en kombineret rejse med golf, safari og/eller badeferie afhængig af dine præferencer.

Mangeårig golftradition i Sydafrika

Sydafrika har en lang golftradition, der går helt tilbage til 1885, hvor den stadigt eksisterende golfklub, Royal Cape, anlagde en golfbane i bydelen Wynberg i Cape Town. Det anses som et absolut must at besøge banen ved en golfrejse til Sydafrika. Ikke så meget på grund af banen i sig selv, da det er en meget flad parkbane, men fordi den oser af stemning og atmosfære fra banens begivenhedsrige historie. Sydafrika rummer dog også flere andre golfbaner af meget høj kvalitet, og på grund af landets gode infrastruktur, har du mulighed for nemt at komme rundt til flere af dem. Særligt i områderne omkring Cape Town og Stellenbosch findes mange gode golfbaner, men det er på den populære Garden Route, at Sydafrikas golfmekka for alvor udfolder sig. Garden Route er betegnelsen for strækningen mellem Mossel Bay og udløbet af Storms River i Tsitsikamma National Park, og byder på intet mindre end 25 golfbaner. Senest i 2014 vandt Garden Route titlen som årets golfdestination i Afrika, blandt andet på grund af banernes høje kvalitet. Så hvis du vil prøve kræfter af på golfbaner anlagt i usædvanligt smukke omgivelser med langstrakte vinmarker og panoramaudsigt til bjerglandskaber, er Sydafrika den perfekte destination. Det er oplagt at kombinere golfrejsen til Sydafrika med vinsmagning og gourmetopleveler i stemningsfulde Stellenbosch, storbyferie i Cape Town og naturligvis safari på den storslåede og dyrerige savanne i blandt andet Kruger-nationalparken. Også ved Sun City / Pilanesberg (vest for Johannesburg) findes en meget kendt golfbane, nemlig Gary Player Course. Det er en 18-hullers par 72 Championship Course. Hvert år er banen vært for årets første turnering på European Tour – Nedbank Golf Challenge. Det er en af de mest berømte baner i Sydafrika. Gary Player Country Club er med flere tees perfekt for golfspillere på alle niveauer.

Golf med udsigt over Det Indiske Ocean i Kenya

Også Kenya tilbyder udsøgte golfbaner i særdeles smukke omgivelser. Særligt i og omkring byerne Mombasa og Nairobi finder man nogle af de bedste baner. En lille times kørsel fra Mombasa ligger eksempelvis Vipingo Ridge, der blev grundlagt i 2007. Her har du mulighed for at spille på en eksklusiv 18-hullers bane, der er placeret tæt ud til kysten. Derfor får du her den udsøgte fornøjelse af at betragte den smukke udsigt over Det Indiske Ocean mod øst og rødglødende solnedgange om aftenen mod vest. I området omkring Kenyas hovedstad, Nairobi, ligger der omkring 10 golfbaner, hvilket gør byen til en rigtig god golfdestination. Det er særdeles oplagt at kombinere golfrejsen med en badeferie ved Det Indiske Ocean, en safari i f.eks. Masai Mara eller måske et par dage i fantastiske Nairobi. Aktivitetsmulighederne i Kenya er mange, og som golfspiller byder landet på mange fantastiske oplevelser.

 

Spil på nogle af Afrikas bedste golfbaner på Mauritius

Mauritius er en yderst anerkendt golfdestination og byder på nogle af Afrikas absolut bedste golfbaner. Mauritius er tidligere blevet kåret som årets golfdestination i Afrika, Det Indiske Ocean og Den Arabiske halvø. Omringet af et frodigt og smukt landskab, indbyder østatens omkring 20 golfbaner til mange goder timers golf. Det optimale ved Mauritius som golfdestination er især, at man på langt de fleste baner kan få lov til at spille, selvom man ikke er medlem af den respektive golfklub. Banerne afspejler den tropiske natur og byder derfor på et kuperet og varieret terræn omgivet af hvide sandstrande, turkisblåt hav og en hyggelig atmosfære. En af Mauritius’ mest kendte baner er Le Touessrok, der er placeret på den lille tropeø, Île aux Cerf, ved østkysten. Golfbanen er designet af Bernhard Langer og antages for værende en af østatens absolut bedste. De forskellige golfbaner er i sig selv er værd at besøge Mauritius for, men der er også noget helt andet, der trækker folk til. På Mauritius er nøgleordene nemlig luksuskomfort og forkælelse, så i pauserne mellem golfspillet vil du helt sikkert opleve en høj service, sublim komfort og kulinarisk kvalitet, som kun Mauritius kan levere det. Golfrejsen til Mauritius kan ganske belejligt kombineres med en safarirejse på fastlandet.

Udfordrende golfspil i smukke omgivelser på Seychellerne

Man finder ikke et lige så stort udvalg af golfbaner på Seychellerne, som man gør mange andre steder i Afrika. På nuværende tidspunkt ligger der faktisk kun én golfbane på den smukke ø, Praslin Island – så hvad gør Seychellerne til en så eftertragtet golfdestination? The Lemuria Golf Course, som banen hedder, er særdeles anerkendt af golfspillere verden over. Den 18-hullers golfbane blev i år 2000 designet af den berømte Rodney Wright og den tidligere franske golfspiller, Marc-Antoine Farry, og har lige siden budt golfspillende gæster velkommen til banens fantastiske og eksklusive omgivelser. Øens natur medvirker til, at banen har højdeforskelle, og du får derfor den udsøgte fornøjelse af både at slå efter lavtliggende huller samt huller oppe i bjergene. Designet bliver kun endnu mere spektakulært af, at banen grænser op til fortryllende sandstrande og det turkisblå hav. De første 12 huller løber gennem en skyggefuld palmeplantage, mens banen fra det 13. hul løber over en skråning af en tæt, skovklædt bakke, hvorfra du kan opleve en fuldstændig fantastisk udsigt. Den beroligende havbrise er med til at skabe en skøn stemning på banen, hvor flere kunstige søer er anlagt for at udfordre golfspillet. En golfrejse til Seychellerne er for dig, som ønsker at kombinere rejsen med afslappende dage på stranden og som drømmer om luksuriøs indkvartering på et af øens meget eksklusive resorts – og hvilken bedre måde findes der at holde pause mellem golfspillet på, end i en hængekøje i palmernes skygge?

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m